Colecționarul Mihăilă Nicolae-Alexandru
 

Acasă Colecția Galerie foto Diverse Linkuri

 

Nicolae-Alexandru Mihăilă, ing. pensionar, colecţionar din Câmpulung Muscel, a început să colecţioneze în anii 60-70. Face parte din membrii fondatori ai Grupării Filumeniștilor din România.
În colecţia dumnealui are atât exemplare româneşti cât şi străine, cutii
de diverse forme si materiale, fișe şi etichete de cutii de chibrituri., aranjate şi organizate tematic şi după ţara de provenienţă în clasoare, aproximativ 4600 de piese, din anii 30-50, 60 si mai recente, din peste 20 de țări.

În anul 1985 și 1990 a participat cu colecția la Expoziții organizate în Câmpulung Muscel:
”In anul 1985 am facut, la Campulung, prima expunere a colectiei mele de cutii de chibrituri, o data cu jubileul a o suta de ani de la infiintare a intreprinderii ARO, intreprinderea in care lucram. Tot cu aceasta ocazie, un reporter de ziar a publicat un material despre pasiunea mea, catalogata ca inedita. Am mai fost prezent, si dupa anii 90, la inca doua expozitii de grup cu alti colectionari, evenimente organizate tot la Campulung de catre clubul colectionarilor musceleni. Au fost expuse diverse colectii, dar filumenia a fost prezenta si de aceasta data doar de catre mine.” 

Altă pasiune: arta plastică, călătoriile, muzica clasică:
”Sunt artist plastic amator, membru al Cenaclului de Arte Vizuale " I.D. Negulici"- Campulung. Particip la diverse manifestari expozitionale organizate de cenaclu, cu lucrari de grafica, desen, si pictura acrilica. Deasemenea sunt membru al clubului colectionarilor din Muscel. Imi plac calatoriile, de cunoastere culturala si civilizationala,  excursiile montane, in aceeasi masura cu placerea de a asculta muzica clasica. Ca inginer, ma pasioneaza tehnica noua de proiectare, noi software de proiectare, si in special domeniul "free energy" .

Date de contact: mihailanicolae.alex@gmail.com

 

Exemplare din colecție:

 

Sus
 

horizontal rule

Pagina anterioară Înapoi Pagina următoare