Macheta Catedralei Notre Dame
 

Acasă Colecţia Galerie foto Diverse Linkuri

 

Notre Dame Cathedral Matchstick Model

Takacs Alexandru is an artist from Lugoj, Romania,  who uses wooden matchsticks
to create his incredible works of art.

Takacs Alexandru has created an exact replica of the Notre Dame Cathedral
completely out of matchsticks.

Now this Matchstick Model is
 
FOR SALE

contact adress
 alexpiramid@yahoo.com

MACHETA CATEDRALEI NOTRE DAME  DE VÂNZARE

********************

 

http://www.romanialibera.ro/ 
"Cea mai mare macheta de edificiu public din lume, realizata numai din bete de chibrit, a fost omologata, in aceasta saptamana, de Cartea Recordurilor in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Lugoj (judetul Timis). Realizarea este o copie a Catedralei "Notre Dame" din Paris si ii apartine artistului Ioan Alexandru Takacs.
Dupa mai bine de sapte ani de incercari si doua tentative esuate, copia din chibrituri a fost dusa la final, prin utilizarea a peste doua milioane si jumatate de bete.
Omologarea pentru Cartea Recordurilor a confirmat dimensiunile machetei (2,01 metri lungime1,33 metri inaltime si 0,81 metri latime), dar si asemanarea cu originalul."
Romania Libera: Sambata, 26 August 2006

 Clip video cu macheta
expusă la Lugoj

http://www.trilulilu.ro/

 

"O miniatură pe care o construieşte din beţe de chibrituri şi pe care speră să obţină destui bani ca să-şi ridice o casă ca-n poveşti Alexandru Takacs, spune că minunăţia va avea aproape doi metri lungime, 86 de centimetri lăţime şi o înălţime de 120 de centimetri ..."

http://2006.informatia.ro/
Cea mai mare machetă de edificiu public din lume, realizată numai din beţe de chibrit, a fost omologată de Cartea Recordurilor în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj, transmite corespondentul Amos News.
Realizarea este o copie a Catedralei Notre Dame din Paris şi îi aparţine lugojeanului Ioan Alexandru Takacs. După mai bine de şapte ani de încercări şi două tentative eşuate, copia din chibrituri a fost dusă la final, prin utilizarea a peste două milioane şi jumătate de beţe. Omologarea pentru Cartea Recordurilor a confirmat dimensiunile machetei (2,01 metri lungime, 1,33 metri înălţime şi 0,81 metri lăţime), dar şi asemănarea cu originalul.
Takacs a obţinut planurile şi imaginile de referinţă de pe internet. Autorul a trimis toate documentele la Guinness World Records şi este pregătit să plece la Paris, unde vrea să îşi vândă lucrarea. Cu câţiva ani în urmă, un italian i-a oferit 10.000 de euro în schimbul catedralei sale din beţe de chibrituri, dar i s-a părut prea puţin pentru efortul făcut, aşa că a ridicat preţul la 50.000 de euro.

Autor : Ioana TOMA
 Duminică, 27 August 2006

http://www.romanialibera.ro/
Catedrala Notre Dame realizata din bete de chibrit.
Lugojanul Ioan Alexandru Takacs aspira sa intre in Cartea Recordurilor prin realizarea in miniatura a Catedralei Notre Dame din Paris din bete de chibrit. Dimensiunile machetei sunt de 2,01 m lungime, 1,33 m inaltime si 0,81 m latime. "Constructia" acestei opere miniaturale a durat sapte ani si au fost folosite peste doua milioane si jumatate de bete de chibrit. Lugojanul intentioneaza sa plece la Paris pentru a-si comercializa lucrarea. Documentele necesare pentru a fi inscris in Cartea Recordurilor au fost trimise catre Guinness World Record.

horizontal rule

Pagina anterioară Înapoi


site sponsorizat de Hangar Hosting

SEOweb.info - optimizare pentru motoare de cautare